Minden, amit a fenyőkéregről tudni kell!

Itt az idő, hogy felkészítsük a kertünket a télre

Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.
/Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra/


Az őszi kertet is szeretjük, gyönyörködhetünk a sokszínűségében, de gondoskodást is igényel. Fel kell készítenünk a növényeinket és a talajt is a télre. Egyik nagyon fontos tennivaló, hogy gondoskodjunk a megfelelő talajtakarásról. Ez miért is fontos? mert meg kell óvnunk a növények felső gyökérzetét a fagytól. A fenyőkéreg már 6-8 centiméter vastagságban megfelelő védelmet biztosít.

A dísznövények, kerti örökzöldek ápolásában, gondozásában nagy segítség ősszel is a fenyőkéreg, hisz az altalaj gyommentes marad, amelyek így nem vonják el a tápanyagot a télre készülő növényeinktől, és az ideális nedvességtartalom is könnyen fenntartható.


 • Fenyőkéreg megrendelés
 • Hívjon bátran: 06 20 77 580 48


  Mire is jó a fenyőkéreg?

  A természetben ritka a kopár földfelület, így védve a talaj kiszáradását. Az erdők talaját túlnyomórészt talajtakaró réteg mulcs borítja: lehullott levelek, virágok, gallyak és termések elegye. A kertben szinte bármilyen szerves anyag felhasználható mulcsként.

  A szerves mulcsok fokozatosan lebomlanak, s eközben tápanyagok kerülnek belőlük a talajba. A fenyőkéreg különösen hasznos ebből a szempontból is. Teljesen organikus, igazán olcsó, egyszerű és hatékony módszer a nap és szél okozta felszíni párolgás csökkentésére. A fenyőkéreg természetes gyomelfojtó hatású. A fenyőkéreg táplálékot és menedéket nyújt a hasznos rovaroknak, s fokozza a talajlakó földigiliszták és mikroorganizmusok aktivitását, ez pedig jót tesz a növényeknek.

  Sok locsolást is megspórolhat a nagy nyári melegben, hiszen a víz a fenyőkéreg között leszivárog, viszont a természetes záróréteg már nem engedi elpárologni, így annak jó része a talajban marad, táplálva növényeinket. További rendkívül haszos hozadéka, ha fenyőkérget használunk a kertünkben, hogy a gyomok száma is radikálisan csökkenni fog. Tehát nem csak az öntözés költségeivel, de a kertgondozásra szánt idővel így jelentősen spórolhatunk. Már 5-7 centiméter vastagságban leteritett fenyőkérek is jelentős haszonnal jár, arról nem is beszélve, hogy esztétikailag is feldobja a kerteket, parkokat.


  • Fenyőkéreg megrendelés
  • Hívjon bátran: 06 20 77 580 48


   Mért érdemes a vörösfenyőfakérget választani?

   Több érv is szól mellette:
   -Vastagabb ,erősebb szerkezetű kéreg
   - Ennek köszönhetően tartósabb
   - Ellenállóbb az időjárási viszontagságainak.
   - Ritkábban kell pótolni. Míg a hazai Borovi-,Fekete-,Erdei fenyőkérget 1-2 évente frissíteni kell addig a vörösfenyőkérget 4-5 évente is elég frissíteni.
   - Dekoratívabb.Vörös színével nagyobb a diszítő értéke.

   Hálásabb növényeket, kevesebb munkát akar?

   A fenyőkéreg kiváló talajtakaró a kertben és a parkokban, emellett remek díszítő elemként is funkcionál.

   A talajtakarás segít a gyomokat kordában tartani, miközben segít megőrizni a talaj természetes nedvességtartalmát. A fenyőkéreg lehet borovifenyő-, erdeifenyő-, feketefenyő-, vörösfenyő kéreg is, mind alkalmas a talajtakarásra. Kiemelkedő ezek közül a vörösfenyő kérek, mely tartósságával és vöröses, tartósan esztétikus színével magasabb minőséget képvisel. Az általunk forgalmazott fenyőkéreg kizárólag természetes, nem tartalmaz festéket, vagy más vegyi anyagot. Természetessége miatt is szévonzó és hasznos táj elemeként széles körben használhatjuk.

   Igazi gyomstop!

   A fenyőkéreg talajtakaróként nagyon hatékony organikus gyomirtó, már 5-6 cm vastagságban alkalmazva is. A kevesebb gyom azt is jelenti, hogy sokkal több tápanyag jut a haszonnövényeinknek. Az egyéb talajtakaró anyagok, mint a tűlevelek és levelek, különböző mulcsok sokkal gyorsabban ebomlanak, így a fenyőkéreggel tovább tarthatja gyommentesen a kertjét.

   Tovább marad a nedvesség

   A talajnedvesség megtartása fontos szempont minden típusú kertészeti ágban. A gondosan elterített fenyőkéreg áldásos hatásai közé tartozik, hogy kevesebb kézi öntözésre van szükség, és a folyamatosabb, hozzáférhetőbb a vízellátása a növényeknek a kertben, segít megtartani a nedvességet, jól eloszva vezeti a csapadékot vagy öntözővizet a talajba, és hatékonyan gátolja annak az elpárolgását, a talaj természetes védőgátjaként funkcionál.

   Színes dekoráció a kertben

   Az, hogy milyen fenyőkéreg mellett dönt, néha tisztán esztétikai megfontolás lehet. Talajtakaró különböző anyagokkal, általában fából készült padokkal, kerti bútorokkal is jól harmonizál, ilyen esetben javasolt az erősebb, vöröses tónusú vörösfenyő kéreg használata, mivel tovább megtartja eredeti színét, mint a hagyományos mulcs, amely egy év után általában már megszürkül. A dekorációnak használt fenyőkéreg egy kis gereblyézéssel fel is frissíthető. Mivel a mulcshoz képest jóval vastagabb anyagú, így a fenyőkérek másik oldala nem fog hamar kifakulni a napfény és a változékony időjárási elemek hatására.

   Már sokkal több helyen hozzájuthat a fenyőkéreghez

   Az idei évtől jelentősen bővítettük a szolgáltatási területünket, így már Budapesten, Érden, Szegeden, Makón, Cegléden, Monoron, Szigetszentmiklóson, Jászberényben, Szolnokon, Mikepércsen, Debrecenben, Székesfeférváron, Győrbn, Veszprémben, Balatonfűzfőn, Miskolcon, Balassagyarmaton, Rétságon, Kiskunhalason, Soltvadkerten is hozzájuthat a termékeinkhez!

   • Vörösfenyő kéreg megrendelés
   • Hívjon bátran: 06 20 77 580 48


    Teremtse meg az osztrák alpok hangulatát Ön is az otthonában!

    Új termékkel, vörösfenyő kérgeggel bővítettük kínálatunkat.
    Ezentúl piacvezető áron szerezheti be nálunk legújabbb exkluzív termékünket. A vörösfenyő kéreg rendkívül dekoratív, tökéletesen alkalmas talajtakarásra akár a fák, cserjék, dísznövények alatt, vagy balkonládában alkalmazva. Ajánljuk parkokba, közterekre, akár játszóterekre is. A vörösfenyő kéreg kiválóan megakadályozza a gyors párolgást, elősegíti a növények ideális vízháztartását, megakadályozza a gyomok fejlődését. A vörösfenyő kéreg nagyon tartós, vastag, pikkelyes szerkezetű, és kellemes fenyőillatot áraszt. A vörösfenyő időtálló, sokkal lassabban korhad, mint az egyéb fenyőfajták, ezért alkalmas kültéri felhasználásra.

    • Vörösfenyő kéreg megrendelés
    • Hívjon bátran: 06 20 77 580 48


     TAVASZI FENYŐKÉREG VÁSÁR!

     Csapatunk ebben az évben is a gyors,és a pontos kiszolgálást, és a legjobb árakat tűzte ki célul. Tavaszi nyitó akciónkban a zsákos áraink felveszik a versenyt a m3-es árakkal!
     A csomagolt fenyőkérget pillanatokon belűl már a helyére is hordhatjuk, ahol egy mozdulattal a zsák tartalmát szét is teríthetjük.

     KÉNYELMES,GYORS,EGYSZERŰ ÉS SZÉP!
     Hívjon bátran:06 20 77 580 48

     Mi a fenyőkéreg?

     A fenyőkéreg a fenyőfa hántolása során keletkezik. Teljesen természetes, semmilyen színező és vegyi anyagot nem tartalmaz. Ma már széles a választék az egyes szemcseméretek között. Természetesen ahány méret, annyi ár, és ami a legszebb, legnagyobb és legjobban dekorálna az a legdrágább. Az osztályozatlan kéreg viszont tartalmazza az apró, közepes és nagy dekoráló darabokat is.

     Miért jó az osztályozatlan fenyőkéreg?

     A kis és közepes méretre azért van szükség, mert az zárja le a talajt és őrzi meg nedvesség tartalmát. A nagy darabok pedig felül maradnak és dekorálják kertjét. Nem kell megvennie többféle méretű fenyőkérget! A természet hatalmas segítséget nyújt az osztályozásban, természetesen, és ingyen. A kéreg elszórása után a csapadék a kis és közepes szemcséjű darabokat lemossa az alsó rétegbe, a nagy darabok viszont felül maradnak és dekorálnak. A kertépítők és kertbarátok körében elég széles a talajtakaró dekorációk skálája, a színezett faaprítékoktól egészen a színes kavicsokig ma már minden kapható. De higgye el, semmi sem jobb a  fenyőkéreg természetes szépségénél!

     Új területek fenyőkéreg hasznosításában

     A fenyőkéreg használata sokkal szélesebb körű, mint azt nálunk hagyományosan szokás alkalmazni. A kertészek, kertépítők többnyire dekorációs célokra használják, és kevésbé ismert a növénytermesztésben, virágkertészetben, gyümölcstermesztésben történő alkalmazása. Pedig a nyugat-európai kertészetek már régóta használják gyümölcsfák alá, málna, áfonya, bodza, szeder, ribizli ültetvényeken, sőt, a szabadföldi organikus zöldségtermesztésben is, például paradicsom, paprika, és egyéb palánták alá.

     Megakadályozza a talaj gyors kiszáradását, hűvösen tartja a növény gyökérzetét. A vízigényes növényeknél különösen megfontolandó a használata, hisz kis anyagi ráfordítással már 1 szezon alatt bőven megtérülő beruházásról van szó. Azon kívül, hogy az öntözés vízmennyisége 30-50%-al is csökkenhet, a gyomtalanításra szinte alig kell energiát fordítania. A gyomirtó vegyszerek teljességgel nélkülözhetők, így növényeink egészségesebbek lesznek. A fenyőkérget a gyártás során nem kezeljük semmilyen vegyi anyaggal, színezékkel. Mi ezt fontosnak tartjuk, hisz a színezés, vegyszerezés negatív hatással lehet az elültetett növényekre.

     A fenyőkéreg számtalan helyen használható

     Óvja Ön is a környezetét, szabaduljon meg a gyomoktól! A játszóterek, terek, parkok, hasznos és természetes kiegészítője lehet a fenyőkéreg. Hozzásegíti Önt a gyommentes, pollenmentes környezethez, megóvja a talajt a kiszáradástól, így a terület öntözésére is kevesebb időt, energiát, pénzt kell fordítania. A fenyőkéreg hasznos és fontos kiegészítője a játszótereknek, balesetmentes, természetes, puha talajt biztosítva az ott játszó gyermekek számára.

     A dísznövények, kerti örökzöldek ápolásában, gondozásában is nagy segítség a fenyőkéreg, hisz az altalaj gyommentes marad és az ideális nedvességtartalom is könnyen fenntartható. Kellő vastagságban elterítve a fenyőkéreg megakadályozza a gyomnövények kikelését, növekedését és a talajt folyamatosan nedvesen tudja tartani. A fenyőkéreg lapvető kiegészítője a dísznövényeknek, kertészeteknek.

     Ha időt és pénzt akar spórolni, akkor a kert ápolásában, gondozásában kihagyhatatlan a fenyőkéreg alkalmazása. Az altalajt folyamatosan gyommentesen tartja, és az ideális nedvességtartalom fenntartásában is nagy segítség. Kellő vastagságban ( minimum 3 cm ) a fenyőkéreg megakadályozza a gyomnövények kikelését, növekedését, a talajt folyamatosan nedvesen tartja. A fenyőkéreg lapvető fontosságú kiegészítője a kerteknek, dísznövényeinek, kertészeteknek.