Minden, amit a fenyőkéregről tudni kell!

Mire is jó a nád? Hol alkalmazhatjuk a nádszövetet?


A nádat mindig is nagy becsben tartotta az ember. Már az ókorban is használták szálláshelyek készítésére, fekvőhelyek alá is. Később széles körben elterjedt a nádtető is, az alapanyaghoz könnyű volt hozzájutni, időtálló és a javítása is viszonylag könnyű volt. Használták a falazatban is és a házak belső tereiben térelválasztásra, akár díszítésre és a népművészetben is megjelenik ez a sokoldalú anyag. Manapság ismét divat ezt a klasszikus építő-díszítő alapanyagot használni. Na de mire is?


Térelválasztás

Praktikus alkalmazási terület a belső terek, erkélyek, teraszok, vendéglátóhelyek tereinek elválasztására, egy kis privát környezet létrehozására, de mégsem elszigetelt módon.

nádszövet nádszövet

Kerítés

A nádszövet könnyen és gyorsan telepíthető, szinte bármire egyszerűen rögzíthető, gond nélkül méretre vágható, nagyon praktikus belátásgátló kerítés készíthető belőle, akár órákon belül.

nádszövet nádszövet

Árnyékolás

Remek hangulatot áraszt például egy pergolán, akár a tetején, akár az oldalán alkalmazva. A szűrt fény alatti félárnyékban igazán jót lehet pihenni, beszélgetni. Este egy kis hangulatvilágítással kiegészítve otthonos hangulatot árasztó, meghitt hellyé varázsolhatjuk a nádszövettel borított pergolánkat.

nádszövet nádszövet nádszövet

Hőszigetelés

A nádszövet szigetelésre is alkalmas: akár oldalfalon, a tetőtérben vagy a födém szigetelésére is kiválóan használható. Évszázadok óta bevált szigetelési mód, a hatékonyságát a rétegek többszörözésével növelhetjük.

nádszövet nádszövet nádszövet